طرز تهیه نان چپاتی


طرز تهیه :

آرد گندم ...۱ پیمانه

نمک ... نصف قاشق چایخوری

آب ولرم ... به اندازه ای که خمیر به دست نچسبد

روغن مایع ... یک قاشق سوپخوری

کره ... یک قاشق سوپخوری

در یک کاسه آرد و نمک را باهم مخلوط می کنیم.روغن مایع را به آرد اضافه می کنیم و به کمک دست مواد را با هم مخلوط می کنیم.آب ولرم را کم کم به آرد اضافه می کنیم تا اندازه ای که خمیر به دست نچسبد.مواد را رول می کنیم و با دستمالی روی آن را می پوشانیم .به مدت نیم ساعت خمیر را در جای گرم قرار می دهیم.بعد از نیم ساعت ظرف مخصوص برای پختن چپاتی را روی حرارت ملایم می گذاریم تا ظرف خوب گرم شود. از خمیر گلوله ای به اندازه گردوی درشت جدا می کنیم.بین دو کفه دست به شکل توپ یکدست شکل می دهیم.در یک جای صاف به کمک وردنه خمیر را به شکل دایره ای به قطر ۱۳ سانتیمتر باز می کنیم.سپس خمیری که به شکل دایره باز کردیم را به شکل یک نیم دایره تا می کنیم.مجددا نیم دایره را به شکل ربع دایره تا می کنیم.دوباره خمیر به شکل یک چهارم دایره را به کمک وردنه به شکل دایره ای به قطر ۱۵ سانتیمتر باز می کنیم.خمیر را روی ظرف برای پختن پهن می کنیم.وقتی اولین لکه های قهوه ای رنگ روی نان ظاهر شد به کمک دستمالی ضربه ای به مرکز نان می زنیم.به مدت ۱۰ الی ۱۵ ثانیه رویه نان را می پزیم ،سپس نان را بر می گردانیم تا رویه دیگر آن نیز به مدت ۱۰ الی ۱۵ ثانیه پخته شود.سپس نان را بین دستمال تمیزی می گذاریم.و با مقدار کمی کره رویه نان را چرب می کنیم.نان را گرم به همراه غذا سرو می کنیم.

/ 1 نظر / 37 بازدید
هزاران گنج

سلاااااااااااام دوست گل و هنرمندم[ماچ][بغل]شب یلداتون با تاخیر مبارک باشه عزیزم امیدوارم همیشه در کنار خانواده محترمتون شاد و سلامت باشید[قلب]این نون هم به نظر خیلی آسون میاد حتما امتحان می کنم ببینم میتونم خوب درست کنم یا نه[چشمک]دست گلتون درد نکنه[پلک]