طرز تهیه زیتون پرورده و ارزش تغذیه ای آن

۱. زیتونی که استفاده می کنید باید سبز، بدون هسته و ریز باشد. هر چه
زیتون ها ریز تر باشند، خوشمزه ترند و طعم زیتون پرورده بهتر خواهد شد. بنابراین
هرگز زیتون هسته دار و درشت را برای تهیه این پیش غذا استفاده نکنید.

۲. زیتون های مصرفی باید
تازه باشند. برای امتحان تازه بودن آنها نیز لازم است یکی از آنها را میل کنید.
زیتون زیر دندان نه باید خیلی سفت و نه خیلی شل باشد.


۳. گردویی که استفاده می
کنید باید مرغوب و تازه باشد زیرا افزودن گردوی کهنه به زیتون پرورده باعث می شود
این پیش غذا به سرعت طعم تلخی پیدا کند.


۴. قبل از اینکه زیتون را
به مخلوط تان اضافه کنید، آن را با آب نشویید زیرا باعث کپک زدن زیتون پرورده
خواهد شد.

۵. رب اناری که در تهیه
زیتون پرورده استفاده می کنید، باید ترش و شیرین باشد. هرگز رب انار کاملا شیرین
یا بسیار ترش را برای طعم دار کردن این پیش غذا استفاده نکنید.

۶. در تهیه این پیش غذا
هرگز از پیاز تازه یا پنیر استفاده نکنید. برخی افراد سبزی های معطر را نیز برای
طعم دار کردن این پیش غذا به آن اضافه می کنند که چندان کار درستی نیست مگر سبزی های معطر بومی که در شمال کشور می رویند.

۷. برای نگهداری زیتون
پرورده آن را در ظروف شیشه ای در دار قرار دهید و در یخچال بگذارید تا دوره
ماندگاری آن طولانی شود.

۸. یادتان باشد که زیتون
پرورده را با هر غذایی می توان خورد. البته غذاهایی مانند کشک بادمجان، قورمه
سبزی، خورش بادمجان و در کل غذاهای جنوبی و تهیه شده در مناطق کویری با این پیش
غذا پیشنهاد نمی شوند.


اگر فشارخون دارید

بهتر است سیر بیشتری به زیتون پرورده بیفزایید و از مصرف زیتون های
کنسروی یا افزودن نمک اضافی به آن خودداری کنید زیرا باعث دریافت سدیم می شود و
افزایش فشارخون را در پی خواهد داشت.


اگر یبوست دارید

۱ تا ۲ قاشق غذاخوری از این پیش غذا را با غذا میل
کنید. البته می توانید روغن زیتون نیز به آن بیفزایید تا به بهبود عملکرد سیستم
گوارشی تان کمک کند. افزودن سبزی های بومی نیز به زیتون پرورده، میزان فیبر
دریافتی را افزایش می دهد و بر درمان خشکی مزاجتان موثر است.

اگر چاق هستید

یادتان باشد که هر قاشق غذاخوری زیتون پرورده ۴۵ کیلوکالری انرژی دارد بنابراین در مصرف این
همراه غذا زیاده روی نکنید زیرا خوردن مستمر زیتون پرورده هم باعث دریافت کالری
اضافی و هم افزایش اشتها می شود.



/ 0 نظر / 17 بازدید